Aug 5, 2011

[Info] Awas!!...Virus baru di Facebook!!!

 
Ya! korunk sumer... awas!! satu virus baru telah menular di facebook!!....nk tau ape die...okay saya terangkan sedikit kat sini...virus ini datang melalui chatting.....awas ye!!...berikut adalah step-step kedatangan virus ini:

  • Virus tersebar melalui IM bermula dengan chat >> 'hi,how are u?'
  • bila korunk reply pada chat tersebut, dia akan hantar pula >> 'wanna laugh? :)'
  • dan jika anda reply lak die jawap lak >> 'It is you on a video? Wanna see?'
  • dan dia akan hantar pulak satu LINK...yang mana link inilah virus!!! 

kejadian sebenar!!

*Saya mendapat maklumat ini dari kawan saya...malah ade salah seorang kawan saya dah terkena...sampaikan lappy jem terus...kena format balik...all files broken....tak dapat diselamatkan lagi...okay ye ingat tu....jangan sampai anda terjebak sehingga step yang ke 3!!!!....saya hanya takut anda kehilangan files-files kerja, assignment ker ape-ape yang penting didalam PC,Laptopdan sebagainye yang mana mungkin penting untuk kehidupan seharian kita...ok....
Wa chow dulu...nanti wa update lagi lau ade yang terkini....zassss!!!....

Okay bro dtg balik with updates!!!....latest die serang using someone punye nama in our friendlist then anta msg thru inbox...msg wit 'No Subject'!!! jgn klikk!!...just tick kat box kecik then delete trus...(oh ya ini kena klik open kat tepi kat 'home'....bukan klik kat yg atas tu)

  1. Langkah-langkah seterusnya: anda harus menukarkan password fb anda, email anda yg mana anda register fb tu...tp nk lg perfect sumer password xkira ape...trmasuk pc atau lappy anda....
  2. ATTENTION FACEBOOK USERS:

    1. Facebook has change it operation system without notification. Please check your URL column. If it display "http" or just "www" means currently you are surfing without any secure protection; by right it should display "https:*".

    2. Please re-configure the "Account Settings"; under "Account Security"; click "Change" and then click "Secure Browsing"; and "Save".
     
bro da buat...anda bila lagi???....

    7 comments:

    1. senang cerita , tutup chat je terus . so , tak payah risau virus or tak ;)
      tiru macam saya . wahahaha

      ReplyDelete
    2. Perghhh slamat xbalas hari tu..!!OMG..

      ReplyDelete
    3. ok..noted dats!
      tadi first time dapat..then ingt baleh entri bro nie..
      alhamdulillah i safe! :)
      so, kne hati2 sangat lpas nie..

      ReplyDelete
    4. ak hampir2 nk kene..(http://kitamengonsi.blogspot.com/ ....jom singgah dan follow)

      ReplyDelete
    5. hmm taufan mmg...haaha...tp tuk yg lain2...jaga2 kali ni seyes punye....die auto kondem kan trus pc/laptop...even korunk pakai anti vrus terbaik...cara nya hanya satu...jgn klik...then secure balik all da sy ckp kat atas tu...itu saja cara...also tahniah buat Roti Telur!! anda akan dpt satu hadiah dr sy....sila berikan email anda..anda pengguna yg ke 3000...!!!!

      ReplyDelete

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...