Jul 10, 2012

Aku,Kau dan Dia #Part 4


Assalamualaikum sebagai pembuka kata tirai....selamat berjumpa lagi dan kali ini sambungan dari #Part 3...
Apa ye citer die?...nak tahu?...betul nak tahu?...okay jom kita mulakan....
 
  Aku terjaga dari tidurku...lalu terus melangkahkan kaki bagi membersihkan diri dan bersiap-siap bagi menjalankan rutin harian di bulan puasa. Memandangkan hari ni hari Ahad cuti so aku plan nak jalan-jalan ke store....Sesudah aku bersiap, lalu terus menghidupkan kereta dan terus memecut menuju ke sebuah bangunan dimana disitu terletak store barang-barang niaga kakakku....


  Setibanya disitu, aku terus menuju ke store dan mengambil baju-baju yang di order oleh customer-customer serta sahabatku yakni Dia...baju yang dia nakkan sangat..yang dah memang aku booked khas untuk dia...ikutkan baju tu da abis dah stok dia...da xde dah pown lam store...tinggal dia punya jer...eh lari citer lak...haha....tunggu nak masuk dah ni...selesai mengambil barang-barang stok, aku melihat jam 'Wah da pukul 6 petang la...'....tups aku teringat aku ade janji sebab semalam aku main game aku kalah aku kena belanja diorang makan...terus ku capai telefonku dan memicit-micit butang nombor untuk hubungi dia...(Kau)...'Awak, petang ni berbuka dengan abang kan?....macamne?...' aku bertanya....'Aa..ok nanti bila kami siap kami call abang....'jawab dia....Aku letak phone dan terus ke keretaku untuk ke tempat slalu lepak....zass...

  'Bling bling..' teponku berbunyi...'Abang kitorang da siap,mai la nak amik....kitorang tunggu bawah k..'
Aku pun terus 'start' kereta dan menuju ke rumah mereka....ambil diorang sumer dan pergi ke tempat yang selalu lepak untuk makan...bagi berbuka puasa...Setibanya disitu kami terus duduk dimeja dan order makanan dan minuman untuk berbuka puasa...Ngam ngam...sampai je air minuman kedengaran azan menandakan masuknya waktu solat maghrib dan waktu berbuka....ha apa lagi makanla kan....hehehe...
Selesai makan seperti biasa aku pergi menunaikan solat dahulu sebelum menyambung lagi sisa-sisa makanan yang belum habis...Alhamdulillah....semua selesai....

  Kami lepak disitu sambil layan Shisha dan minuman...tup tup aku lihat dia berubah air muka setelah mendapat beberapa message dari teponnya...hmm apa lak masalah dia ni...lain mcm je....'biarla...tu masalah lain kot', hati kecilku berkata...tapi disudut hati lain aku tak tenteram melihat gelagat dia yang tak tentu arah...Aku mendiamkan diri saja sebab aku tau kalau aku tanya pun jawapan yang dia akan bagi 'Xde pape la..xde masalah ape...'smbil tangan menahan dahi...itulah kebiasaan dia kalau sesiapa pun tanya... Kemudian dia bangun dan duduk bersama dengan rakanku yang seorang lagi yang baru sampai...aku lihat je dari tempat dudukku apa yang mereka bualkan...hmm...nampak macam pasal aku je ni...aku berjalan pergi sebab nak beli rokok, rokok da abis....huhu...sekembalinya dalam perjalanan tu aku dapat message..'Awak, saya minta maaf sebab saya tak sedia lagi...jangan tunggu saya...'  dan berkebetulan pula pada masa yang sama dada aku terasa sakit...aduhh....sakitnya....apahal lak ni?....da la dapat message ni...aku berjalan ke tempat dudukku balik...duduk je tup air mata lak terasa nak keluar....aduh masalah lagi...bek aku pegi cari tempat line clear sikit...nampak tak cantik ni aku nangis depan orang...Sambil duduk tempat line clear tu aku menjawap balik apa yang patut aku jawap pada dia...sambil menangis...:'Nanti dulu jangan terburu-buru...kita kenal hati masing-masing dulu...k, lau ade jodoh..ade la...kan...jangan risau pasal abang walaupun abang da curahkan airmata...tangisan takley ubah apa-apapun,cuma ley redakan aje...'jawapku....pada masa ni dia tiada disitu, dah pergi dari kawasan tu ke tempat lain dengan rakan-rakannya...aku menangisi sendirian....hanya untuk melepaskan keredaan kembali....(ade bab lain kat sini tapi kang jadi panjang citer...hahhaha...acara pujuk hati aku oleh Dia(sahabat aku serta saingan)...paham k..)

  Bila da ok skit aku kembali ke tempat dudukku tadi balik dan buat seperti tiada apa yang berlaku keatas diri aku....rilek...kontrol-kontrol....dan rakan-rakan yang ada pun macam biasa je...ok diorang tak suspek kot...k,la good...Lama aku lepak rilek....kemudian dia datang balik ke situ dan duduk dekatku...'Abg, maaf tadi ekk...tapi saya nak tanya..kenape abang nak saya....kenape abang sayang saya?...' Maaf jawapan yang saya bagi pada dia tak dapat disiarkan atas sebab-sebab kerosakan teknikal....wakakakakka.....hmm...tak tahula....dia ley terima ke tak...tapi sebenarnya jawapan tu belum sepenuhnya lagi....sebab ade orang disekeliling...jadi as normal aku bataskan apa jua...selagi aku belum berdua untuk bersemuka memberi penjelasan hati masing-masing atas apa yang da berlaku....serta untuk melonjakkan rasa hati yang terpendam....

  Namun, ada juga yang membantah niat aku ini....sebab mereka kenal aku ni jenis orang yang macam mana....mereka tak bagi aku teruskan niat aku untuk kekal dengan dia...hmm...namun disudut hatiku....aku da terlalu sayang sangat-sangat kat dia....padehal tak kenal betul-betul pun lagi...tu la...aku pun tak boleh bagi sebab kenape aku jadi sangat sayang kat dia....malah perasaan ini hadir sejak aku mula-mula melihat wajahnya lagi....Yang ada dalam kepala otak aku, hati aku, perasaan aku...~aku nak dia....aku sayang dia...aku cinta dia.....tu je...


~Jika dirimu membaca ini, fahamkanlah keadaanku yang sebenar-benarnya....~

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...