Jul 10, 2012

Aku,kau dan Dia #Part2


Sebuah cerita bermula dari suatu laman selera yang hadirnya semua insan-insan yang ingin mngisi perut kosong atau bergumbira bersendaloka dengan rakan-rakan..atau juga pasangan yang ingin suatu memory romantis bersama...


Aku mula kembali ke suatu tapak lepak yang sudah lama kutinggalkan kerana kesibukan kerja harianku...seperti biasa dan normal lumrahnya aku duduk di sudut dan lantas meminta order dari pelayan yang juga merupakan adik kepada sahabatku.....'Adik...jap...bagi abg nasi putih ngan sup ekor, telor dadar...air marshmellow...' lalu dia jwp..'ala abg ni air marshmellow xde la...air lain la...slalu camni...order yang tak ade....' Aku tergelak...'hahahah, ha ye ye...bagi abg air tembikai cam biasa...tehehhe...ala gurau pun xley skunk...cepat skit ek dik.. abg lapar sangat..' Adik itu pun berlalu pergi...

Mata aku mula meronda-ronda seluruh kawasan itu....dan secara tiba-tiba mata aku menyasarkan pada raut wajah seseorang....zapp....blink blink....mata berkelip2....dan terus mataku stay saja disitu tidak lagi meneruskan acara rondanya....dari mata itu hadir satu lintasan lansung terus ke otak menghasilkan suatu lintasan lain yang secara pantas terus menerjah ke sudut hati......TUP......Aku mula berfikir....apakah ini?....adakah aku dilamun?....oh...ye ke ni?...ah tengok dulu...kan tak jadi lagi kan naya je aku....fikiranku berfikir....

Bermula dari pandangan hari tersebut, aku mula jadi aktif untuk sering bertandang ke tempat makan tersebut dengan niat hanya untuk melihat Si Dia...namun masih terfikir adakah aku ini sanggup utk meluahkan kata-kata kepadanya....'Ah rilek dulu la...kita tengok ada respon tak...'kata benakku...dan tiba-tiba entah apa yang tak disangka datang....member aku yang berkebetulan tetiba ada bersamanya memanggil aku....'Wey maila sini..ha ni nk knal dengan dia ni...bla bla bla...'member aku berkata-kata...aduh,mamat da start la ni....mati aku satg....dup dap dup dap...tetiba jantungku berdegup semakin kencang apabila ingin menghampiri meja mereka....Aku duduk dan menghulurkan slm kepada mereka dan dia...mula-mula aku agak malu dan tak banyak sangat kata-kata keluar dari mulutku....namun lantaklah bedal je la kan....berbicaralah kami sambil makan....dan itu adalah hari paling gumbira buat aku...sebab ape...sebab dapat duduk bersama dengan dia....wlaupun aku belum say somethin to her...tp xpe la..aku da hepp....slm kenal da ader.....

Berlalu hari....dan tiba lah hari yg kutunggu-tunggu...aku berpeluang lagi duduk bersamanya lagi...hari ini ku pahat satu noktah aku kena luahkan juga...dan aku dapat luahkan wlaupn ade sedikit gangguan, namun yang pasti aku dah bagitau isi hati aku...walaupn aku terpaksa jaga hati yang lain....maaf aku terpaksa...dan aku luahkan dari sudut hatiku yang suci murni yang benar-benar ikhlas untuk diriku memilikinya....kerna ku tahu cintaku adalah cinta yang teragung......hanya untukmu....
Isi hati dah dia dengari wlaupun mungkin tidak spenuhnya lagi namun aku harap ianya dapat membuat dia berfikir dengan waras....dan tertakluk pada hatinya untuk membuat keputusan....ku hanya menuggu....jawaban yang belum pasti..........♥ ♥ ♥

3 comments:

  1. ad ker air marshmellow??

    ala ad smbungan x crta nie
    nk bca lg :)

    ReplyDelete
  2. ade tunggu....ye...sbb belum jadi lagi xley citer lagi....kna tunggu jadi dlu bwu ade citer....k syamuk...kikikikiki

    ReplyDelete
  3. ciss ada part lain pulak. baru nak stim. haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...