Apr 25, 2012

Lelaki Suka Payudara Wanita?
Sememangnya bukan rahsia lagi kalau lelaki menyukai payudara wanita dan jika ianya sebaliknya itu sudah menjadi suatu yang pelik serta tidak munasabah. Kajian pun telah membuktikan hal itu.Dalam Daily Mail, menurut kajian saat bertemu wanita, 47% lelaki langsung mengarahkan matanya pada payudara. Penelitian itu dilakukan oleh University of Wellington, New Zealand.


Dalam penelitian itu, para responden lelaki diminta untuk melihat enam gambar wanita yang sama. Saat itu, para peneliti merakam ke mana mata lelaki tertuju untuk pertama kalinya, berapa kali mereka melihat dan berapa lama tatapan itu berlangsung.


Hasilnya? “80% mata responden langsung melihat pada payudara dan bahagian tengah tubuh. Lelaki secara konsisten melihat pada payudara berbanding bahagian tubuh yang lain,” ujar salah satu peneliti.
Lantas apa yang membuat lelaki begitu tertarik pada payudara? Berikut ini jawapan beberapa lelaki seperti yang dimaklumkan di iVillage:

1. Menenangkan
Sejumlah lelaki menganggap payudara bahagian tubuh yang menenangkan. Hal itu sendiri berkait dengan fungsi bahagian tubuh itu, iaitu untuk menyusui. Payudara mengingatkan mereka pada fungsi tersebut dan kehangatan ibu saat sedang memberikan bayi susuan badan dan secara tidak langsung mengingatkan mereka kepada ibu mereka.


2. Simbol Kesuburan
Lelaki menganggap payudara adalah simbol kesuburan, pengasuhan dan kelangsungan hidup seorang makhluk hidup. Wanita yang memiliki payudara dianggap memiliki kemampuan untuk menghasilkan keturunan. Yang ini saya tidak pasti namun itulah yang dikatakan oleh pihak yang membuat kajian.


3. Kunci untuk Membuat Wanita Ghairah
Lelaki-lelaki tentu paham kalau wanita akan berghairah saat payudaranya disentuh. Oleh kerana itu, lelaki suka pada bahagian tubuh itu, apapun ukurannya itu bukan suatu faktor bagi mereka. Namun, lebih besar bentuk payudara tersebut maka ianya lebih mendapat lebih perhatian para lelaki, akan tetapi tidak jika ianya terlalu besar. Dengan hanya menyentuh payudara, lelaki yakin mereka bisa membuat keinginan wanita meningkat. Dan kebanyakan dari mereka tahu dimana pusat utama sensitif payudara tersebut.


4. Lelaki Makhluk Visual
Tidak seperti wanita yang bisa berghairah hanya dengan membaca novel romantis, lelaki memerlukan gambaran yang lebih jelas bagi meningkat keinginannya. Payudaralah yang dianggap dapat menjadi punca kenaikan tersebut.  Payudara dianggap bahagian tubuh yang paling indah, comel dan menghairahkan. Dan atas sebab itu, Islam mensyariatkan agar kaum wanita menutup bahagian ini dan tidak menimbulkan ghairah yakni tidak memakai pakaian yang ketat menunjukkan bentuk tubuh badan.

gambar hasil pembedahan pembesaran payudara yang semakin mendapat perhatian wanita kebelakangan ini
5. Payudara Dianggap Seksi
Menunjukkan bahagian tubuh, terutama bahagian intim seperti payudara, dianggap seksi serta ghairah untuk beberapa kalangan. Oleh kerana itu, lelaki semakin ingin  tahu. Semakin ditutup, lelaki akan semakin mencari tahu. Yang tidak ditutup tu, hmm apa lagi makin ingin dilihat terutama kebanyakan wanita sekarang lebih banyak memakai pakaian yang menampakkan lurah-lurah payudara mereka malah hampir menampakkan keseluruhannya.

Dan disini saya kongsikan aksi wanita yang mempunyai payudara besar beraksi didalam sukan, bayangkan bagaimana mereka boleh mengimbanginya. Hebat!...

 


Serta saya juga ingin kongsikan bersama anda tentang bagaimana nak jadikan anda lebih seksi dengan payudara anda dengan cara pemakaian bra yang lebih efektif...sila lihat video dibawah yang telah diberi tunjuk ajar oleh Gok Wan.
Sekadar Untuk Renungan KIta Bersama...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...