Nov 17, 2011

Segmen: Jiwa Kacau

sila copy banner ini dan paste ke entry
Hye semua,

Semoga anda semua para bloggers sihat selalu serta bahagia dan sentiasa ade idea untuk update entry anda dengan idea-idea yang menarik serta sensasi. Rasa-rasanya anda semua pernah join segmen bukan?...Hmm..saya pun pernah dan rasenya da sebanyak 18 kali saya buat segmen blogger-blogger lain. Okayla, tujuan sebenarnya adalah saya ingin mengajak anda semua join Segmen yang saya anjurkan buat pertama kalinya sejak saya berblogger.

Nov 11, 2011

[Info] Apa itu Nisfu Syaaban?

Hmm tentu semua tahu bulan Syaaban didalam kalendar Islam...akan tetapi adakah anda tahu apakah Nisfu Syaaban?...mungkin ade yang tahu, ade juga yang masih tidak tahu dengan penuh huraiannye, ada juga yang tak tahu langsung....mari kita singkap apa itu Nisfu Syaaban...dan apa kelebihan-kelebihan dan apa yang patut kita lakukan....


Pose separa bogel dari calon ratu Miss Amazing Philliphines Beauties 2011


Paulo, 21, pose untuk jurugambar

Transgender Jose "Hersey" Paulo, 21, yang mana merupakan salah seorang dari 25 orang calon-calon yang bertanding untuk pertandingan ratu Miss Amazing Philliphines Beauties 2011, telah memberikan poses shoot untuk jurugambar-jurugambar sebelum majlis penyampaian media di sebuah Hotel di Manila pada 19hb Oktober, 2011 yang lepas.

Segmen: Aku Adalah Blogger

Sila copy banner ini

Adakah anda Blogger?
Jika jom sama-sama kita join segmen ini untuk merapatkan lagi ukhwah persahabatan antara kita sesambil meningkatkan lagi tarif kemasukan para pembaca dan juga pengikut pada blog kita.

Nov 10, 2011

Hari Keputeraan Al Sultan Kelantan Ke V



Bismillahirahmanirrahim….
Sembah patik harap diampun....



Saya mewakili diri saya, juga Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, para-para pembesar Negeri Kelantan Darul Naim dan seluruh warga tadbir kerajaan Negeri Kelantan dan rakyat Kelantan khususnya merafak sembah tahniah Ke Hadapan Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V, Sultan dan Yang Dipertuan bagi Negeri Kelantan Darul Naim sempena Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan Kali ke-42 Tahun 2011 pada besok hari 11 November 2011. Semoga Kelantan terus dilimpahi keberkatan yang berpanjangan berteraskan syariat Allah SWT di bawah naungan Tuanku. 


Allahuakbar!

Bahaya penghawa dingin kereta



JANGAN Hidupkan Penghawa Dingin Sebaik Menaiki Kereta!: Harap dapat berkongsi dengan sahabat anda yang lain.

Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan penghawa dingin. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen – ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta).

Tanda Kematian[Death Note]



Adakah kita semua tahu bilakah kita akan menghadapi saat kematian kita? Sudah tentu 'tidak tahu' jawapan yang diberikan oleh kamu semua dan juga diri saya. Namun, sebenarnya ada tanda-tanda bagi orang-orang yang akan menghadapi kematian yang mana telah ditentukan oleh Tuhan Yang Maha Esa yakni Allah SWT. Apakah tanda-tanda itu? Mari kita sama-sama baca dan sama-sama mengetahui akan tanda itu.

Nov 9, 2011

Ring tones yang diharamkan

Salam buat semua pembaca,


Lihat dan fikir-fikirkanlah.....

Wordless Wednesday #10th

Kejadian Hari Kiamat(Doomsday)



Disini saya ingin kongsikan info bersama-sama anda semua tentang apa yang bakal berlaku di hari Kiamat(Doomsday) sepertimana yang dicatatkan didalam aL-Quran dan hadis-hadis serta dari kitab-kitab yang diwariskan oleh para Rasul, Nabi-nabi dan para ahli Syuhada yang mana telah mendapat petunjuk itu dari Allah, Yang Maha Esa, Yang Tiada Tolok Banding.

Nov 8, 2011

Kim Kardashian dumped Kris because of her intuition...


Kim Kardashian has her filter turned on - and still isn't letting much slip about her ill-fated marriage to Kris Humphries.
During her first television interview since announcing her split on Monday after only 72 days of marriage, Kim would only give 'intuition' as the reason why she broke things off with her 26-year-old husband, Kris Humphries.

Updates!: Senarai Nama Pemain TRW Musim 2012



Terkini dan updated!!...Berikut adalah senarai nama-nama pemain yang telah konfirm akan menerajui didalam arena bolasepak negeri Kelantan Darul Naim yang mana dikenali sebagai The Red Warriors untuk musim 2012. Berita ini saya dapat dari Persatuan Bolasepak Kelantan KAFA yang mana telah diwarwarkan berita ini didalam mukabukunya.

Al-Sultan Kelantan Ke V mencemar duli melakukan pemyembelihan lembu korban


Al-Sultan Muhammad Ke V menyembelih lembu korban di Kompleks Islam Jubli Perak , Panji, Kota Bharu semalam 


KOTA BHARU 7 Nov. – Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V dan Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK), Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz Petra mencemar duli menghadiri majlis ibadah korban sempena Hari Raya Aidiladha anjuran MAIK di Kompleks Islam Jubli Perak, Panji di sini hari ini.

Doktor Peribadi Sah Bunuh Michael Jackson.

RIP Michael Jackxon 1958-2009

LOS ANGELES: Doktor peribadi kepada Michael Jackson, Conrad Murray didapati bersalah hari ini kerana menyebabkan kematian raja pop itu pada Jun 2009 lalu. 

Sebaik mahkamah memberikan keputusan juri itu, sanak saudara dan kenalan Michael kedengaran berteriak gembira dengan sesetengahnya menangis di luar mahkamah.

Nov 4, 2011

AXE! Sexy Funny Commercial!

Very Sexy Funny Commercials (from across the World). Sit back & Enjoy!! Share exclusively just for you!...

New James Bond thriller titled "Skyfall" Star Cast

REUTERS - Cast members Javier Bardem (L), Berenice Marlohe (2nd L), Daniel Craig (R) and Naomie Harris pose during a photocall to launch the start of production of the new James Bond film "SkyFall" at a restaurant in London November 3, 2011.

LONDON (AP) — Ah, Mr. Bond, we've been waiting for you — and at last 007 is back, several years after his last screen adventure.
Producers announced Thursday that filming has begun on "Skyfall," the delayed 23rd film in the series and Daniel Craig's third outing as the suave British superspy.
Craig, who has brought a hard edge to his portrayal, told reporters that the movie, directed by Sam Mendes and shot in London, Scotland, Turkey and China, would be "Bond with a capital B."

Penanda kandungan ade babi


Hye, kawan kawan...

Disini saya ingin kongsikan satu info berguna buat semua kaum muslim yang mana mungkin akan suka pada chocolate bar atau apa saja yang dinamakan chocolate termasuk diri saya sendiri. Apa yang ingin saya kongsikan disini adalah suatu info mengenai mark atau tanda yang dibuat untuk menunjukkan bahawa makanan itu mengandungi gelatin dari daging babi yang mana adalah haram buat umat Islam khususnya untuk memakan makanan tersebut.

Nov 1, 2011

Blogger nodai blogger?



Salam..


Hmm..bro terpanggil untuk membuat satu info terkini yang sememangnya agak panas 2-3 hari nie...ni nak cerita la kan...ade satu blogger lelaki sudah membuat satu mende yang agak drastik dan memalukan blogger-blogger lain malah mungkin akan memberi respon kurang baik terhadap blogger-blogger lain.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...