Nov 4, 2011

Penanda kandungan ade babi


Hye, kawan kawan...

Disini saya ingin kongsikan satu info berguna buat semua kaum muslim yang mana mungkin akan suka pada chocolate bar atau apa saja yang dinamakan chocolate termasuk diri saya sendiri. Apa yang ingin saya kongsikan disini adalah suatu info mengenai mark atau tanda yang dibuat untuk menunjukkan bahawa makanan itu mengandungi gelatin dari daging babi yang mana adalah haram buat umat Islam khususnya untuk memakan makanan tersebut.

lihat titik merah berkotak tersebut

Perhatikan titik Merah didalam simbol merah persegi yang ditunjukkan di atas bar coklat seperti: Bounty bar Chocolate /Marikh /Sneaker ... ia ditunjukkan secara khusus di belakang sebelah nombor berat.

Tanda Cap ini bermakna bahawa produk-produk ini mengandungi gelatin yang berasal dari daging babi!!
Mereka meletakkan tanda tersebut untuk memberi amaran kepada orang-orang vegetarian bahawa coklat itu mempunyai kandungan bukan vegetarian/bahan-bahan di dalamnya pada pembalut tersebut. 

TOLONG berkongsi info ini dengan semua rakan anda dan ingat bahawa "Siapa memberi Peringatan yang BAIK Kepada yang lain AKAN mendapat kebaikan yang sama dengan yang MEREKA yang Melakukan KEBAIKAN itu dari ALLAH S.W.T".

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...