Jul 31, 2012

Presiden FIFA terkejut dengan kematian Abdulkader Dhere Hussein



Presiden FIFA Joseph S. Blatter telah menyatakan "kejutan dan tolakan" pada kematian  penjaga gol U-17 Somalia, Abdulkader Dheere Hussein.

Penjaga gol yang muda tersebut telah diserang dan dibunuh di daerah Waberi di Mogadishu ketika beliau dalam perjalanan pulang dari sesi latihan minggu lepas.

Jul 28, 2012

Kewafatan Baginda Rasulullah S.A.W



SAAT NABI S.A.W HAMPIR WAFAT

Pagi itu, walau langit telah mulai menguning, burung-burung gurun enggan mengepakkan sayap, ketika itulah Rasulullah SAW dengan suara terbatas memberikan khutbah:

"Wahai umatku! Kita semua berada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah kepada-Nya. Ku tinggalkan dua perkara kepada kamu, al-Quran dan sunnahku. Barang siapa mencintai sunnahku, bererti dia mencintai aku, dan kelak orang-orang yang mencintaiku akan masuk syurga bersama-samaku."

Jul 12, 2012

Meraih Cinta Hakiki



Meraih cinta yang hakiki tidaklah mudah, begitu banyak berbagai peristiwa yang menguras derai air mata, perih dan terluka agar mengerti bahwa sesungguh cinta yang hakiki hanyalah cinta kita kepada Allah. Itulah yang terjadi pada sosok perempuan yang ingin meraih cinta yang hakiki, ia selalu tersenyum namun rapuh. 

Jul 10, 2012

Aku,Kau dan Dia #Part 6


Aku,Kau dan Dia......suatu kisah benar yang telah anda semua baca dari bahagian pertama sehingga ke bahagian kelima....yang mungkin anda rasa ianya yang terakhir....hahaha...belum beb...ade lagi....nak tau ker?...jom kita singkap dan terjah apa kisah yang telah berlaku kepada 'Aku'.........

Aku,kau dan Dia #Part2


Sebuah cerita bermula dari suatu laman selera yang hadirnya semua insan-insan yang ingin mngisi perut kosong atau bergumbira bersendaloka dengan rakan-rakan..atau juga pasangan yang ingin suatu memory romantis bersama...

Aku,Kau dan Dia #Part 3


Sambungan #Part2

  Pada Part 2 cerita terhenti pada menunggu jawaban yang belum pasti....ya...dan sememangnya jawaban itu masih belum diperolehi....namun ade cerita sementara menunggu jawaban itu keluar darinya...aku sendiri tidak pasti apakah yang akan diberikan oleh si dia ♥...seterusnya.....

Aku,Kau dan Dia #Part 1



Ku berdiri dihari ini mengenang kisah-kisah duka lara sebagai seorang pencinta....terhadap seorang gadis yang bernama.....Nur Atiqah Hamid......Harap maaf aku terpaksa meluahkan sesuatu dari sudut hatiku bagi melepaskan semua yang menggangu benak fikiranku,jasadku kerana hatiku padamu,sayangku padamu dan cintaku padamu.....

Aku,Kau dan Dia #Part 4


Assalamualaikum sebagai pembuka kata tirai....selamat berjumpa lagi dan kali ini sambungan dari #Part 3...
Apa ye citer die?...nak tahu?...betul nak tahu?...okay jom kita mulakan....
 
  Aku terjaga dari tidurku...lalu terus melangkahkan kaki bagi membersihkan diri dan bersiap-siap bagi menjalankan rutin harian di bulan puasa. Memandangkan hari ni hari Ahad cuti so aku plan nak jalan-jalan ke store....Sesudah aku bersiap, lalu terus menghidupkan kereta dan terus memecut menuju ke sebuah bangunan dimana disitu terletak store barang-barang niaga kakakku....

Aku,Kau dan Dia #Part 7


  Cerita ini semakin panas dan semakin membuat hatiku menjadi tidak menentu...namun ianya akan menjadi suatu tanda yang amat manis buat diriku....semestinya anda tertanya-tanya mengapakah, bagaimanakah aku boleh menjadi begini...dan apakah yang menyebabkan aku telah jadi sebegini rupa...banyak yang aku telah sorokkan dari pengetahuan orang sekeliling tentang apa yang berlaku...kerana aku ingin tahu semua cerita yang ada di sini...mari kita singkap cerita-cerita tersebut...

Aku,Kau dan Dia #Part 5


Salam buat sumer pembaca setia siri ini...harap siri ini menceriakan anda dan mengkhusyukkan anda dengan sebuah kisah yang mungkin juga berlaku pada anda. Siri ini mungkin yang terakhir atau mungkin juga bersambung lagi...kita tengok nanti...ok dah dah bosan kan...jom kita layari sambungan seterusnya dari #Part 4....

Jul 1, 2012

Hot Pose Jessi June!


Jessi June
Jessi June adalah merupakan salah seorang model yang agak top, favourite's dan glamour di Amerika. Gambar-gambar pose beliau adalah menarik dan sensasi. Bagi orang-orang yang tidak tahu, beliau adalah salah satu daripada 10 yang diikuti(most followed) orang-orang di Google Plus, dan masih mampu menjadi salah satu orang yang paling sosial dan sebenar. Dia adalah nafas udara segar, sejauh sebagai selebriti yang berkenaan, dan entah bagaimanadengan semua perkara yang dia lakukan, dia masih mempunyai masa untuk bercakap dengan orang ramai tentang aliran beliau.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...