Jul 31, 2012

Presiden FIFA terkejut dengan kematian Abdulkader Dhere HusseinPresiden FIFA Joseph S. Blatter telah menyatakan "kejutan dan tolakan" pada kematian  penjaga gol U-17 Somalia, Abdulkader Dheere Hussein.

Penjaga gol yang muda tersebut telah diserang dan dibunuh di daerah Waberi di Mogadishu ketika beliau dalam perjalanan pulang dari sesi latihan minggu lepas.


Dalam surat kepada Alisaid Ghuled, presiden Persekutuan Bola Sepak Somalia, Blatter menulis: "Saya ingin merakamkan kejutan saya dan tolakan pada pembunuhan kejam Abdulkader Dheere Hussein, ahli pasukan kebangsaan U-17 Somalia kerana beliau membuat perjalanan balik daripada latihan.

"Gelombang semasa keganasan di Mogadishu adalah sangat membimbangkan dan kita hanya boleh berharap bahawa ia akan berakhir tidak lama lagi."

"Bagi pihak ahli-ahli keluarga bola sepak antarabangsa, yang perlu saya amat berterima kasih jika anda boleh merakamkan ucapan takziah kepada keluarga, Abdulkader, dan orang yang disayangi." katanya.

Ayuh kita merakamkan takziah buat keluarga Abdulkader Dheere Hussein, kami simpati dan sedih dengan kehilangan ini. ~dari peminat bolasepak Malaysia.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...