Aug 20, 2012

Mancini 'risau' Aguero cedera serius

Pengurus Manchester City, Roberto Mancini kelihatan gelisah semasa kecederaan Aguero

Bos Manchester City, Roberto Mancini telah mengaku dia "bimbang" mengenai Sergio Aguero selepas penyerang bintang beliau diusung keluar pada perlawanan Liga Perdana hari ini yang mana menang lebih 3-2 terhadap Southampton.


Aguero jatuh canggung berikutan cabaran awal oleh Nathaniel Clyne. Ia adalah cepat jelas bahawa penyerang dari Argentina itu sakit dan walaupun beliau menunjukkan keinginan untuk terus bermain, kakitangan perubatan cepat memutuskan kerosakan kepada lutut beliau akan menjadikannya mustahil.


MANCHESTER, ENGLAND - Ogos 19: Sergio Aguero pemain Manchester City berkerut muka menahan kesakitan selepas mengalami kecederaan semasa perlawanan Barclays Premier League antara Manchester City dan Southampton di Stadium Etihad pada Ogos 19, 2012 di Manchester, England. (Gambar oleh Michael Regan / Getty Images)

Mancini mengesahkan ia akan menjadi 48 jam sebelum City boleh membuat diagnosis yang betul. Walau bagaimanapun, dengan semua kecederaan itu, Aguero takut mungkin ligamen cruciate beliau telah rosak adalah jelas.

"Saya bimbang," kata Mancini. "Kami tidak tahu bagaimana seriusnya ia kerana kita perlu menunggu mungkin dua hari untuk imbasan. Tetapi biasanya lutut merbahaya. Kecederaan begitu pelik kerana ia bukan satu terjahan yang buruk. Ia tidak kuat.

"Perkara yang baik adalah bahawa dia ingin untuk mencuba dan bermain. Tetapi pada masa ini kita tidak boleh berkata apa-apa."

Mancini mengakui bahawa jika perkara yang terburuk telah disahkan kemudian minggu ini dan Aguero akan diperintah keluar untuk tempoh yang panjang, dan dia mungkin akan menukar pelan bagi skuadnya.

Jika ia adalah kecederaan yang serius, kita mungkin akan mengubah rancangan kita, kata
Roberto Mancini, pengurus Manchester City
Beliau masih berharap untuk membawa masuk muka baru, dengan khabar angin yang kuat yang mengaitkan beliau dengan pemain tengah Roma Daniele De Rossi, walaupun Mancini berkata beliau tidak tahu apa-apa perkembangan dari mana-mana.

"Jika ia adalah kecederaan yang serius, kami mungkin akan mengubah rancangan kami," kata Mancini.

"Tetapi kita perlu menunggu. Mungkin ia akan menjadi satu minggu atau tiga atau empat minggu, selepas rehat antarabangsa."

Mancini juga mengesahkan ketiadaan lengkap Adam Johnson dari jadual perlawanan beliau adalah untuk memberi pemain sayap itu peluang untuk mencari kelab lain.

Johnson ada di Stadium Etihad petang ini dan dilatih dengan beberapa rakan sepasukan selepas perlawanan itu telah selesai.

Walau bagaimanapun, beliau telah menjadi letih menjadi seorang pemain sedikit-bahagian dengan Blues, walaupun Mancini menegaskan beliau tidak mempunyai 'kapak untuk mengisar' terhadap Johnson, yang memulakan pertengahan minggu kemenangan England ke atas Itali di Berne.

"Adam adalah seorang lelaki muda," kata Mancini. "Dia adalah pemain yang bagus dan dia mahu bermain. Dalam 10 hari ini, jika kita mencari penyelesaian yang baik untuk dia dan dia boleh pergi untuk bermain, mungkin ia adalah lebih baik. Saya tidak tahu mengenai pinjaman. Kami mempunyai dua atau tiga keadaan. Kami bercakap dengan beliau tentang perkara ini. Tetapi jika beliau tinggal di sini, saya tidak mempunyai masalah. "

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...